Navzdory slušnému vzdělání a původu jsem buran a vulgární primitiv,
       trhám mouchám nožičky a pavoukům křidýlka, žeru dětem svačinky         
                                             a nevracím jim sáčky.                                           
____________________________________________________________________________________

Jako hřebík

27. listopad 2022 | 15.32 | rubrika: Občasnik pesymisty

Psychologie ženy. Přežití ve vztahu.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 89x

Kvasnice

25. červenec 2022 | 22.11 | rubrika: Cosyk užitečneho
žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 59x

Naposledy...

12. listopad 2021 | 21.31 | rubrika: Občasnik pesymisty

žádné komentáře | přidat komentář

Myšlenka dne 11. listopadu 2021

11. listopad 2021 | 04.32 | rubrika: Občasnik pesymisty

Já vím, že jsi musela, že trápení bylo přespříliš. Ale stejně budu brečet jak želva a navždycky mi budeš chybět. Jsem pyšný na to, že jsi byla mojí mámou, jsem Ti za nádherné dětství a mládí moc vděčný. Odpočívej.
Děkuji, mami...

Později...

13. září 2021 | 22.45 | rubrika: Občasnik pesymisty

Později ... kdy je to?

Za Duhovým mostem

22. červenec 2021 | 23.45 | rubrika: Občasnik pesymisty
žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 114x

Cyril a Metoděj

5. červenec 2021 | 11.45 | rubrika: Cosyk užitečneho

Nikomu netreba predstavovať Cyrila a Metoda. Oficiálna veda ich považuje za tých, čo priniesli nám – divým Slovanom – poznanie a zostavili nám aj písmo. Hovoria, že bez nich by sme boli divé zvery alebo niečo podobné. Ale prišiel čas sa pozrieť na ich «nezištné» činy bližšie.

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 43x

Blahopřání k 6. výročí

26. červen 2021 | 11.55 | rubrika: El Viejo Desierto
Autor blogu vyžaduje pro čtení tohoto článku heslo.

Sušené maso

18. červen 2021 | 21.33 | rubrika: Vaříme s Valachem

Pěkný kousek masa-na 1kg masa 25g pragandy,nechat týden v sáčku - nebo do tlačenkového střeva,každý den otočit. Po týdnu omýt a osušit - koření dle své chuti (pořádně po celém kousku). Například klasiku - bobkový list, nové koření a pepř 1:2:3 - podrcené na jemno. Zabalt do obvazu, cca týden nechát - pak už vyndat a dosušit v lednici (za vhodných podmínek do 15st. špajz s prouděním vzduchu) jinak v teple v lednici cca14 dní - no a pak si už jen pošmáknout..

žádné komentáře | přidat komentář